وردپرس چیست؟
وردپرس چیست و چه کاربردی دارد
زبان هایی مانند زبان های برنامه نویسی سمت کاربر یا Front-end که شامل زبان های HTML، CSS، JAVA Script، JQuery، Ajax، زبان هایی هستند که شما می توانید به عنوان زبان سمت کاربر و از آن ها در جهت ساخت سایت استفاده نمایید و جهت ارتباط با سرور می توانید از زبان هایی مانند PHP، APSP.NET، استفاده نمایید.
اما باید در نظر بگیرید که یادگیری این زبان های برنامه نویسی می تواند یک پروسه زمان بر باشد، که در این میان بستر ای وجود دارد به نام سیستم های مدیریت محتوا یا CMS (Content Management System) به شما کمک میکند که بدون نیاز به زبان های برنامه نویسی یا با حداقل استفاده از زبان های برنامه نویسی شروع به ساختن صفحات سایت خود در حوزههای مختلف خدماتی، فروشگاهی، شرکتی و غیره نمایید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز یا اصطلاحا Open Source است که با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP ساخته شده از و توسط تیم My Sql پشتیبانی می شود، در واقع برای استفاده از وردپرس ، باید اطلاعات خود را در بانک اطلاعاتی My Sql ذخیره نماییم.
به زبان ساده وردپرس یک سیستم تولید محتوای سایت ساز است که با استفاده از آن نیازی به دانش برنامه نویسی نخواهید داشت و به راحتی میتوان سایت های فروشگاهی و شرکتی و شخصی بسازید و به سرعت وارد بازار کار شوید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز و رایگان است و کسانی که برنامه نویسی بدانند میتوانند در آن تغییراتی ایجاد کنند و آنها شخصی سازی کنند.
مهمترین ویژگیی که این سیتم مدیریت محتوا را از سار سیستم های مدیریت محتوا متمایز کرده است امکان استفاده از افزونه های رایگان است ه قابلیت های زیادی را میتواند به سایت شما اضافه کند.
در واقع وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا قابل انعطاف است و میتوان با آن هر سایتی را طراحی کرد.
این سیستم دارای قالب ها و پوسته های رایگان زیادی است که دست طراح و سازنده سایت را باز میگذارد و قدرت انتخاب بیشتری به او میدهد.
قابلیت های وردپرس
وردپرس به عنوان یک بستر کوچک و متمرکز بر وبلاگ نویسی آغاز به کار یعنی این که وردپرس ویژگی های زیادی به وبلاگ ها می بخشد.
یکی از قابیلت های مهم وردپرس امکان ایجاد نوشته و پست به همراه زمان بندی می باشد.
وردپرس تنها مختص وبلاگ شخصی نیست بلکه از آن برای ایجاد هر نوع سایتی که تصور کنید استفاده می شود!
کاربرد وردپرس
برای شروع یک طراحی سایت موفق باید با بهترین پلتفرمی که می توانید پیدا کنید شروع کنید.
از آنجا که گزینه های زیادی برای ساخت سایت برای شما وجود دارددانستن اینکه چه پلتفرمی بهترین است کمی دشوار است.
وردپرس آسان ترین بستر برای طراحی و ساخت سایت است که به راحتی با انواع سایت ها سازگار می باشد.
از وبلاگ های ساده گرفته تا فروشگاه های تجارت الکترونیک را میتوانید با وردپرس به راحتی طراحی کنید.
فواید استفاده از وردپرس بسیار زیاد است و به طور حیرت انگیزی شروع به کار با آن آسان می باشد.
.
تاریخچه وردپرس
تاریخچه وردپرس برمیگردد به سال ۲۰۰۳ میلادی که این سیستم مدیریت محتوا به صورت رسمی وارد بازار شد.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس در ابتدا بسیار مورد استقابل وبلاگ نویسان قرارگرفت چون کار با آن بسیار راحت بود و میتوانستند به راحتی و به سرعت محتوای خود را در دنیای اینترنت به اشتراک بگذارند.
با گذرزمان در این سیستم قابلیت های بیشتری اضافه شد و منعطف تر شد به همین دلیل مورد توجه طراحان سایت قرارگرفت و امروزه تعداد بیشماری سایت وردپرسی با این سیستم مدیریت محتوا ساخته شده است که قابلیت های زیادی دارند و روز به روز به قابلیت های آن ها اضافه میشود.
برای یادگیری این دوره کارامد روی لینک زیر کلیک کنید.
چگونه باید از وردپرس استفاده نماییم
برای استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس شما باید این برنامه را از سایت اصلی وردپرس به آدرس WordPress.Org دانلود نمایید.
البته اغلب سایتهای ایرانی هم این برنامه را دارند که در اختیار شما قرار دهند، اما بهتر است جدیدترین نسخه وردپرس را از سایت اصلی خودش دانلود کنید.
در ضمن در بسیاری از سایتهای ایرانی فایل هایی که قرار داده می شود دارای یکسری باگ های امنیتی می باشند که ممکن است بعدا امنیت سایت شما را به مخاطره بیاندازند.
پس از آنکه وردپرس را دانلود کردید حالا باید آن را بر روی هاست خود نصب نمایید.
توابع وردپرس چیست
در رابطه با کاربرد wordpress این نکته را در نظر داشته باشید که شما میتوانید با وردپرس فارسی و وردپرس اندروید انواع سایت ها را طراحی کنید و به آن ها قابلیت های داینامیک اضافه کنید.
برای آن که اطلاعات سایت به صورت پویا نمایش داده شوند از توابع وردپرس استفاده میشود .
توابع وردپرس با زبان php نوشته شده اند و قابلیت انعطاف پذیری زیادی به سایت افزوده اند.
با استفاده از قابلیت های پویایی که از طریق توابع وردپرس به آن اضافه شده است میتوان به برچسب نوشته ها، دسته بندی نوشته ها و فراخوانی آن ها به صورت شخصی سازی شده و غیره نام برد.
چرا از وردپرس استفاده کنیم
درسته که سایت های برنامه نویسی شده به صورت اختصاصی هزینه بالاتی دارد اما شما باید در نظر داشته باشید که برای ساخت این نوع سایت ها شما باید دانش برنامه نویسی چند زبان برنامه نویسی روز دنیا را داشته باشید.
برای ساخت این نوع سایت ها باید زمان بسیار بیشتری نسبت به سایت های وردپرسی صرف کنید.
زمانی که برای ساخت نمونه سایت وردپرسی صرف میشود قطعا بسیار کمتر از سایت های اختصاصی برنامه نویسی شده است.
همچنین از مزایای دیگر وردپرس که در تحقیق درمورد وردپرس حتما ذکر میشود این است که زمان یادگیری برنامه وردپرس بسیار کمتر از زبان های برنامه نویسی فرانت اند و بک اند است و شما میتوانید خیلی سریع تر وارد بازار کار شوید و کسب درآمد داشته باشید.
شما به راحتی میتوانید از طریق پنل مدیریت وردپرس کلیه امور را در سایت های وردپرسی مدیریت کنید.
مزایا و معایب وردپرس
برای استفاده آگاهانه تر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس باید مزایا و معایب آن را بررسی کنید.
مزایا وردپرس
- وردپرس قابلیت استفاده در زبان های مختلف را دارد و شما میتوانید همزمان از وردپرس انگلیسی و فارسی استفاده کنید.
- این سیستم مدیریت محتوا رایگان است.
- به راحتی میتوانید با استفاده از آن سایت های داینامیک بدون دانش برنامه نویسی طراحی کنید.
- قابلیت شخصی سازی شدن دارد.
- امنیت وردپرس بسیار بالاست بعلاوه با نصب یک سری افزونه و شخصی سازی های لازم میتوان امینت آن را بیشتر نیز کرد.
- یادگیری آسان وردپرس : به طور کلی وردپرس به صورت کاملا کاربرپسند است. برای شروع نیاز به هیچگونه کدنویسی ندارید و بسیاری از تنظیمات و ویژگی های پیشرفته برای ساخت یک سایت کاربردی اختیاری هستند.
- استفاده از تم ها و پلاگین ها در وردپرس : فهرست افزونه های وردپرس پر از ابزارهای مفید برای گسترش قابلیت های سایت شما است. به طور خلاصه افزونه های وردپرس در واقع نرم افزارهای اضافی هستند که می توانید بصورت جداگانه بارگیری کرده و در سایت وردپرسی خود نصب کنید علاوه بر آن تم ها به شما امکان می دهند ظاهر و طرح سایت خود را به صورت دلخواه تنظیم کنید. از طرف دیگر افزونه ها همواره قابلیت جدیدی به سایت شما اضافه می کنند. هر دو ابزار به شما امکان می دهند از بستر اصلی وردپرس استفاده کنید و آن را متناسب با نیازها، سلیقه و اهداف خود تنظیم کنید. تم ها به شما کمک می کنند تا به راحتی سایت خود را منحصر به فرد نشان دهید و پلاگین ها شما را قادر می سازند تقریباً هر ویژگی را که فکر کنید به وبسایتتان اضافه کنید.
- پلاگین هایی در وردپرس وجود دارند که به شما کمک می کنند فرم های سفارشی ایجاد کنید، سایت خود را به فروشگاه اینترنتی تبدیل کنید و محتوای خود را با رسانه های اجتماعی ادغام کنید. شما به راحتی می توانید تم ها و پلاگین ها را در بسیاری از وبسایت ها به صورت آنلاین پیدا کنید، بهتر است که با دایرکتوری قالب وردپرس رسمی و دایرکتوری پلاگین شروع کنید.
معایب وردپرس
- در صورتی که با شخصی سازی وردپرس و بهبود امنیت ان با استفاده از قابلیت های افزونه ها و برنامه نویسی آشنایی مناسبی نداشته باشید این سیستم میتواند آسیب پذیر باشد.
- پشتیبانی اختصاصی برای وردپرس وجود ندارد.
- برای توسعه سایت نیاز به دانش فنی است و بدون دانش فنی نمیتوان آن را توسعه داد.
- در صورتی که انتظار قابلیت های زیادی از سایت وردپرسی داشته باشید و افزونه های متعددی روی وردپرس نصب کنید سرعت سایت بسیار کاهش پیدا مکیند و همین امر میتواند روی سئو سایت تاثیر منفی داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید