دوره پردازش سیگنال دیجیتال (DSP)
به طور کلی می توان گفت پردازش سیگنال های دیجیتال با متلب هم به طور مجزا حائز اهمیت بوده و هم پیش نیاز تمامی دیگر عرصه های مرتبط با داده می باشد.
از این رو تسلط در این زمینه می تواند علاوه بر افزایش توانایی های پردازشی کاربر، دید او را در تمامی زمینه های مرتبط بهبود بخشد.
همانطور که می دانید، زبان برنامه نویسی متلب بدون شک رایج ترین زبان برنامه نویسی در بین جامعه مهندسان و علوم مرتبط بوده و علاوه بر این در رشته های مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی پزشکی و ریاضی دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
با توجه به جعبه ابزارهای قوی با تنوع بسیار بالا، امروزه نرم افزار متلب توانسته در عموم موارد، به ویژه انعطاف پذیری برای انجام طیف وسیعی از پردازش ها، به عنوان اولین انتخاب متخصصان شناخته شود.
کلمه ی DSP در دو مورد به کار میرود. Digital SignalProcessing که علم پردازش سیگنال و تئوری آن است و Digital Signal Processor که تراشه هایی هستند که بر روی آن بلوک های پردازش سیگنال پیاده سازی و اجرا می شود.
سیگنال های دنیای واقعی آنالوگ هستند و بنابراین در پردازش سیگنال دیجیتال، ابتدا سیگنال آنالوگ توسط ADC به سیگنال دیجیتال و گسسته در زمان تبدیل می شود.
سپس بر روی آن پردازش های مورد نظر انجام می شود و در نهایت خروجی های مورد نیاز توسط DAC به سیگنال آنالوگ تبدیل شده و به دنیای واقعی داده می شود.
در DSP مهندسین معمولاً به مطالعه سیگنال دیجیتال در یکی از زمینههای زیر میپردازند: حوزه زمان (سیگنالهای یک بعدی)، حوزه فضایی (سیگنالهای چندبعدی)، حوزه فرکانس، حوزه خودهمبستگی، و حوزه موجک.
معمولا حوزهای انتخاب میشود که در آن حوزه، یک سیگنال را بتوان با استفاده از اطلاعات در دسترس، به بهترین صورت پردازش کرد و خصوصیات اصلی سیگنال را بتوان به بهترین شکل استخراج و نمایش داد. در این دوره به تئوری DSP کمتر پرداخته می شود و بیشتر هدف پیاده سازی بلوک های پردازشی بر روی FPGA است.
کاردبرد های DSP
- پردازش تصویر دیجیتال
- بینایی ماشین
- فشردهسازی ویدیو
- پردازش سیگنال صوت
- کنترل سیستمها
- پردازش سیگنال سونار و رادار
- پردازش آرایههای حسگر
- پردازش سیگنال آماری
- پردازش سیگنال های بدن
- پردازش سیگنال برای مخابرات
- زلزلهشناسی
- داروسازی
- و…
پيش نياز:
افراد علاقمند این دوره حتما باید FPGA مقدماتی را گذرانده و به برنامه متلب آشنایی داشته باشند. و به مبانی ابتدایی پردازش سیگنال آشنا باشند.
این دوره برای افراد زیر توصیه میشود:
1. دانشجویان و افرادی که علاقمند به طراحی دیجیتال در حوزه بسیار گسترده و بدون محدودیت میباشند.
2. دانشجویان سطوح بالا ی تحصیلی, برای پیاده سازی و اجرای الگوریتم های پیشرفته دیجیتال, در زمینه مقالات و پایان نامه ها
3. افرادی که در زمینه نظامی و طراحی های زیر ساختی فعالیت دارند.
4. افراد علاقهمند به پردازش سیگنال
امکانات آزمایشگاهی:
– بورد FPGA-d6 با تراشه spartan3 .
– پروگرامرهای USB یا JTAG
– تجهیزات کامپیوتری مرتبط
برای یادگیری این دوره کارامد روی لینک زیر کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید